Свърши трансферният прозорец в Италия

снимка: mcfc.co.uk

В 00:00 часа през нощта на понеделник срещу вторник приключи официално летния трансферен прозорец в Италия. Най-голямата сделка, приключена в последните минути на прозореца, е преминаването под наем на Майка Ричардс от Манчестър Сити във Фиорентина.

„Виолетовите“ се постарали да представят договора на английския бранител в Италианската федерация преди финалния срок и той ще играе на „Артемио Франки“ до края на сезона, след което Фиорентина ще прецени дали да се възползва от възможността да го купи за постоянно.

Ричардс бе най-дълго пребиваващият играч на Сити от настоящия състав, но през новата кампания бе обявен за ненужен от мениджъра Мануел Пелегрини.

От другите големи клубове в Италия Милан бе най-активен в последния ден, като си осигури подписите на Марко ван Хинкел и Джакомо Бонавентура, а в същото време продаде на Бенфика Браян Кристанте.

„Росонерите“ първоначално искаха да заменят Кристанте с Джонатан Биабиани от Парма и за целта предложиха размяна на 'дуковете' с Кристиан Дзакардо, който обаче не успя да уговори лични условия и провали намеренията на „червено-черните“.

В крайна сметка срещу 7 милиона евро от Аталанта бе закупен Бонавентура, а вицепрезидентът Адриано Галиани обясни, че клубът не е искал да се разделя с Кристанте, но играчът преценил, че ще има повече шанс за изява с екипа на португалския шампион.

Рома си осигури френския защитник Мапу Янга Мбиуа под наем за една година от Нюкасъл, а Верона изненада всички на Апенините с привличането на 32-годишния бивш нападател на Барселона Хавиер Савиола, който идва от Олимпиакос и подписва за една година.

Интер „твърдо“ отказал дори да преговаря с Барселона за Матео Ковачич, въпреки интереса от „Камп Ноу“ към хърватския плеймейкър. Медиите на Апенините информираха за намерението на Реал Мадрид да привлече Фреди Гуарин, но сделката не бе сключена до края на трансферния прозорец.