Уелбек в Арсенал за 16 милиона паунда

снимка: БТА/AP

Английският национал Даниел Уелбек ще смени Манчестър Юнайтед с Арсенал, информира ВВС по-малко от два часа преди края на летния трансферен прозорец. Нападателят се оказа ненужен на „Олд Трафорд“ след привличането на Радамел Фалкао под наем до края на сезона от Монако и сам е пожелал да смени екипа си.

По-рано през деня Sky Sports тиражира новината, че Дани Уелбек преминава медицински прегледи в базата на Арсенал, но няколко часа по-късно собственоръчно отрече информацията. В последствие стана ясно, че „червените дяволи“ и „артилеристите“ в действителност преговарят за Уелбек и са близо до сключване на сделката.

Проблемът е бил, че Юнайтед е искал да отдаде под наем нападателя, докато от Арсенал са настоявали за постоянен трансфер и точно това се е случило, като в касата на „червените дяволи“ ще постъпят 16 милиона паунда.

От Sky Sports потушиха емоциите не феновете с уточнението, че според техни източници от Арсенал, до сделка още не се е стигнало и се очаква това да стане в последните мигове на трансферния прозорец.

Даниел Уелбек е играч на Юнайтед още от „ерата сър Алекс“, но през последните години не демонстрира пълния си потенциал, главно защото бе изместен от любимата си позиция в центъра на атаката.

Арсенал се нуждае от нов нападател след контузията на френския национал Оливие Жиру, който ще отсъства от игра до Нова година.