Юнайтед позлатява Фалкао с рекордна заплата

снимка: БТА/AP

Колумбийският нападател Радамел Фалкао ще стане най-скъпоплатеният футболист в английската Висша лига (и света) след преминаването си под наем за една година в Манчестър Юнайтед, информира вестник „Телеграф“.

Според информацията на изданието, Тигъра ще се подписва срещу умопомрачителните 346 хиляди паунда седмично, което е най-високата заплата не само в клуба, в цялото първенство и в света.

Припомняме, че Фалкао ще играе на „Олд Трафорд“ до края на сезона, като цената на наема му е малко над 6 милиона евро, а опцията за откупуване след изтичането на периода – 65 милиона евро.

Седмичното възнаграждение на вече бившия съотборник на Димитър Бербатов в Монако е по-високо дори от това на капитана Уейн Рууни, който в средата на миналия сезон поднови договора си с „червените дяволи“ и прибира 300 хиляди паунда седмично.

346 хиляди паунда на седмица, изчислени годишно в евро, са равни на 21 016 000, което е с 1 милион повече от възнаграждението на 4-кратния носител на Златната топка Лионел Меси и с малко над 1 милион повече от това на вечния му съперник Кристиано Роналдо.