Реал Сосиедад шокира Реал Мадрид и го обезличи за 4:2 на "Аноета"

галерия:

снимка: БТА/

Реал Сосиедад поднесе голямата изненада във втория кръг на испанската Примера Дивисион. Баските обърнаха своя съперник Реал Мадрид с 4:2 след като изоставаха с 0:2 на своя стадион „Аноета“.

Реал поведе набързо в мача с два гола до 11-та минута дело на Серхио Рамос и Гарет Бейл. Баските обаче не се предадоха и показаха непримиримия си дух.

Домакините изравниха с два бързи гола преди края на полувремето дело на Мартинес и Сурутуса. Защитата на Реал бе под всякаква критика като всяко центриране вещаеше опасност.

Обратът на баските бе пълен, когато Сурутуса и резервата Карлос Вела отбелязаха още два гола и направиха за смях европейският клубен шампион.

Така Барселона е единственият отбор в Испания, който има две победи след първите два кръга, а Реал Мадрид записа първа загуба след успеха си миналата седмица над Кордоба.

Карло Анчелоти бе обявил, че ще даде почивка на контузения Роналдо. Неговото място бе заето от Иско.

Двубоят започна ударно за Реал Мадрид. Още в петата минута Серхио Рамос бе точен с глава след центриране от корнер на Тони Кроос. Малко след това Рамос удари греда. В 11-та минута Модрич с много хитър пас намери Бейл, на границата на наказателното поле. Уелсецът финтира защитник и вкара топката във вратата за 2:0.

4110856

Всичко в този мач изглеждаше решено. Футболистите на Реал направиха още няколко много големи пропуска и това изглежда им изигра огромна шега. Те подцениха някои ситуации в края на полувремето.

В 35-та минута след центриране от корнер Прието чукна топката с глава и тя стигна до Мартинес, който върна едно попадение. Шест минути по-късно всичко започна отначало след като Де Ле Бейя центрира много добре в наказателното поле и там оставения непокрит Сурутуса изравни резултата с глава.

Реал се опита да се върне в мача, но стигна до опасност дело на Рамос, който засече центриране с глава. Всички очакваха Реал Мадрид отново да натисне в началните минути на втората част, но това не се случи.

4110855

Домакините се възползваха перфектно от тази ситуация и в 65-та минута Прието нахли отдясно и пусна топката към Сурутуса, който от много близко разстояние изведе своя отбор напред.

Двубоят стана много двуостър с атаки пред двете врати. Опасни удари на Бензема и Бейл бяха блокирани. При едно центриране от корнер защитата на Реал пак заспа и Карлос Вела покачи на 4:2, което вече беше резил за „кралския клуб“.

В последните 15 минута Реал упражни натиск, но нямаше реални голови положения. Бензема стигна до удар в гредата в даденото от съдията продължение.