Ботев (Пловдив) се справи като гост на Хасково и излезе начело в А група

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Ботев (Пд) победи с 2:1 като гост тима на Хасково в среща от седмия кръг на родната А група.

Всички голове паднаха през второто полувреме. „Канарчетата“ поведоха с 2:0 след попадения за седем минути на Иван Цветков и Лъчезар Балтанов.

Емил Ангелов върна едно попадение за домакините, които не успяха да стигнат до нещо изненадващо.

Гостите от Пловдив започнаха по-добре мача и направиха няколко атаки в началните минути. „Канарчетата“ държаха топката и се опитваха да стигнат до точен удар.

При една по-сериозна атака, едно опасно центриране на Христов премина покрай няколко играчи на Хасково, но и Томаш Иршак не успя да уцели топката в малкото наказателно поле.

Хасково отвърна с два корнера, при които създаде суматоха в наказателното поле. В края натискът на Ботев се засили. Иван Цветков изпълни високо пряк свободен удар. Домакините сътвориха опасна контра атака в края на полувремето, но вратаря Стаховяк се справи.

Все пак реализаторът на Ботев Иван Цветков успя да открие резултата. Той бе точен с премерен удар след като получи пас от Васев и отбеляза третия си гол този сезон в 50-та минута на мача. Цветков бе и най-активният в мача и след негово подаване Лъчо Балтанов се разписа за 2:0 с глава в 57-та минута. Три минути по-късно влезлия като резерва Емил Ангелов върна един гол с удар от близо.

Мариян Огнянов можеше да отбележи трети гол, но прекия свободен удар мина встрани от вратата. В последните минути Иван Цветков стреля неточно.