Литекс приближи Радуканов до уволнение

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Литекс продължи да демонстрира добра форма в българския шампионат, след като днес воденият от Красимир Балъков състав спечели с 2:0 гостуването си на Славия в среща от 7-ия кръг.

Първият реализира Омар Косоко в 23', а в добавеното време Кире Ристевски си отбеляза автогол. По този начин "оранжевите" завоюваха и трета поредна победа в "А" група. Трите точки позволиха на Литекс да се изравни поне временно с лидера в класирането ЦСКА, но и с уговорката, че все още предстои да бъдат изиграни останалите мачове от кръга.

Положението на Славия и наставника Милен Радуканов пък става все по-тежко. За "белите" това е четвърта поредна загуба, като най-старият столичен клуб остава със само една победа от първите седем мача.

Собственикът на "белите" Венцеслав Стефанов пък отново ще трябва да решава, дали да продължи да гласува доверие на Радуканов след кошмарния старт на първенството.

Единственият гол в сблъсъка падна в средата на първата част, когато Литекс се възползва от слаба игра в отбрана на Славия. Младият Кристиян Малинов успя да намери централния нападател Вилмар Джордан, който обаче не съумя да преодолее стража на домакините Емил Петров. Това обаче стори намиращият се в близост Омар Косоко, който чукна топката в опразнената врата пред себе си - 0:1.

4110551

През втората част Славия опита да върне инкасираното попадение, но отбраната на Литекс така и не се пропукваше.

В 47' Крум Стоянов опита да стреля с глава, но в аут. Десет минути по-късно Асприля опита да удвои за Литекс, но също неточно. В 66' пред "белите" се отвори добра възможност, но Пламен Гълъбов се намеси решително срещу Ристевски.

4110553

Петнадесет минути преди края Вилмар Джордан пропиля отличен шанс да реши всичко в двубоя. Голмайсторът на Литекс се озова очи в очи с Емил Петров, но и този път таранът не съумя да отбележи. Малко след това Илия Миланов също можеше да удвои, но националът стреля в аут с глава.

И до края на срещата "белите" така и не успяха да стигнат поне до равенство, като напротив - Литекс удвои аванса си. В добавеното време на мача македонецът Кире Ристевски си отбеляза автогол, следвайки не особено убедителна намеса и на Димитър Везалов.

Това доведе и до обичайните напоследък викове "оставка" на ст. "Славия" в Овча купел. А дали собственикът на столичани Венцеслав Стефанов ще се вслуша в призива на феновете, това предстои да разберем.