Арсенал излъга Бешикташ, а Наполи се издъни в Билбао

снимка: БТА/AP

Арсенал и Атлетик Билбао се възползваха от домакинското си предимство, за да сломят Бешикташ и Наполи в плейофите на Шампионската лига по футбол, след като бяха постигнали благоприятни резултати и в първите мачове.

Английският Арсенал успя да победи с 1:0 Бешикташ и да се класира със същия резултат за груповата фаза на Шампионската лига, след като Алексис Санчес се разписа в заключителните секунди на първото полувреме на "Емиратс".

Феновете на "артилеристите" обаче трябваше и да потреперят, след като Матийо Дебюши беше изгонен и Арсенал игра 15 минути с човек по-малко.

Арсенал не е пропускал да се класира в групите на Шампионската лига от момента, в който Арсен Венгер пое тима преди 17 години.

В паметна нощ на "Сан Мамес", Атлетик Билбао обърна резултата срещу Наполи и се наложи с 3:1 в реванша, за да си резервира място в групите.

Марек Хамшик даде аванс на италианците в началото на второто полувреме, но неостаряващият Ариц Адурис се разписа два пъти в рамките на осем минути и Атлетик поведе с 2:1. Ибай Гомес вкара последното попадение в 74-та минута и с това баските продължават напред при общ резултат 4:2.

Германският Байер Леверкузен стигна до лекота до груповата фаза, след като срази с лекота датския ФК Копенхаген. Щефан Кийслинг вкара два гола за крайното 4:0, оформило общия резултат на 7:2.

Шведският Малмьо постигна най-сериозната изненада за деня, след като победи с 3:0 австрийския шампион Ред Бул Залцбург и се класира напред с общ резултат 4:2.