Шаби Алонсо сложи край на кариерата си за Испания

снимка: БТА/AP

Испанският футболист Шаби Алонсо сложи края на кариерата си в националния отбор. Един от най-постоянните футболисти в последните 10 години обяви своето решение в социалната мрежа „Туитър“.

„Искам да анонсирам моето оттегляне от националния отбор по футбол на Испания. За мен беше огромна чест в последните 11 години и искам да благодаря на всички, които бяха около мен,“ написа Шаби Алонсо в своя профил.

Шаби Алонсо бе неизменна част от златния отбор на Испания спечелил два пъти европейското първенство (2008 и 2012) и триумфирал със Световната купа през 2010-та година.

Така след Шави Ернандес от Барселона още една ключова фигура в халфовата линия на Испания напуска отбора.

33-годишният полузащитник дебютира за Испания преди 11 години през 2003-та година при победата над Еквадор с 4:0 в контролна среща. На 23 юни 2012-та година той изигра своя мач номер 100 с фланелката на Испания в ¼ финалите срещу Франция на Евро 2012 и отбеляза двата гола за успеха на иберийците.

Последният голям успех на Шаби Алонсо е спечелването на Шампионската лига за втори път в своята кариера. Този път халфът го направи с отбора на Реал Мадрид, които може би ще бъдат най-доволни от отказването на опитния футболист.

Шаби Алонсо има 114 мача за Испания, в които е отбелязал 16 гола.