Кирил Домусчиев: Голямата цел е Шампионската лига

снимка: ludogorets.com

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев изрази своята надежда, че отборът му ще се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

Тази вечер разградчани излизат в решителната битка със Стяуа. Срещата е от 21:45 часа на стадион "Васил Левски" в столицата, а румънският шампион има аванс от 1:0 след първата среща.

Часове преди мача босът на разградчани се включи в ефира на "Дарик радио", за да сподели очакванията си от срещата.

„Преди няколко години не сме си представили, че отборът може да играе плейоф за влизане в Шампионска лига. Всичко е възможно да се случи. Ще видим довечера. Надявам се, че момчетата са по-добре подготвени психически за този мач спрямо една година по-рано. Втора година Лудогорец си докарва прилични приходи“, заяви Домусчиев.

„Клубът е с бюджет от порядъка на 6 милиона евро и е стабилен. Няма необходимост да се намаляват парите. Дори и да отпаднем и да останем в Лига Европа трябва да защитаваме името си и реномето на България. Клубът е достатъчно добре обезпечен на база резултатите си. Спонсорите от България и чужбина се увеличават. Продажбата на членските карти се увеличава“, добави собственикът на Лудогорец.

"По принцип е минус, че не играем на нашия стадион. Арената в Разград е с по-добър терен, публиката е по-близо до терена. В евротурнирите там трудно сме побеждавани. Минус е, но за съжаление това е положението. Надявам се, че новият стадион, който започнахме да строим ще получи лиценз от УЕФА и ще може да играем скоро на него“, каза още Домусчиев.

Той коментира и темата с привържениците на ЦСКА, които ще подкрепят отбора от Румъния.

„Всеки има право на избор. Всеки е решил в живота си какви ценности ще има. Не мога да кажа нито добро, нито лошо за тези български привърженици на футбола, които ще подкрепят Стяуа. Единственото, което искам е тези фенове, които дойдат да подкрепят Лудогорец е да останат доволни и да дойдат да подкрепят Лудогорец и на следващия мач.

Програма минимум е шампионската титла, а програма максимум е групите на Шампионска лига. Лига Европа също е една програма минимум, когато не можеш да влезеш в Шампионска лига. В Лига Европа също има сериозни отбори, а също така вкарва доста пари в клубната каса“, подчерта бизнесменът.

„Съдбата на треньора в никакъв случай не зависи от мача срещу Стяуа. Наясно съм защо ние не сме в оптимална форма. Този треньор в следващите шест-седем месеца може да докаже своите възможности.“

„Трансферният прозорец затваря. Нямаме възможност да купуваме. Ако продаваме, трябва да стане утре или вдругиден. Представянето в Лига Европа е приоритет и носи приходи на клуба. Няма да си позволим да продаваме футболисти.“

„Настроението ще бъде минорно, но това ще бъде преживяно. Дано не се стигне до това нещо. Дано бог бъде с нас и не само да победим, а и да отстраним Стяуа“, заключи Кирил Домусчиев.