ПСЖ отново се издъни в Лига 1

снимка: БТА/AP

Шампионът на Франция Пари-Сент Жермен записа второ равенство в 3-ия си мач от Лига 1, след като в първи мач от настоящия кръг стигна само до 0:0 срещу Евиан Тонон Гаяр като гост.

Гостите имаха умопомрачително превъзходство що се отнася до владеенето на топката (над 70%, на моменти и над 80%), но не успяха да материализират преимуществото си, а освен това нямаха и много шансове.

Единсон Кавани беше изолиран от играта, а гостите отправиха едва 3 точни удара към вратата на своя домакин, като нито един не беше особено застрашаващ.

В средата на втората част пък Йоан Кабай си изпроси глупав втори жълт картон и беше изгонен от игра. До края на мача ПСЖ нямаше нито един шанс за гол, докато Сиригу запази точката с две ключови спасявания в последните 10 минути.

Така Евиан Тонон Гаяр записаха първи мач без допуснат гол, след като бяха регистрирали цели 9 гола в предишните 2 мача. Липсата на Ибрахимович пък си каза думата за ПСЖ и отборът записа второто си равенство в първенството, с което остана в подножието на върха с 5 точки.