Сами Кедира е в Германия за трансфер в Байерн

снимка: БТА/AP

Дефанзивният полузащитник на Реал Мадрид Сами Кедира е в Германия, където утре ще преговаря с Байерн (Мюнхен) за трансфера си в немския шампион, информира испанският журналист Мигел Гутиерес, а новината беше потвърдена от "Марка" и "Спорт+".

Карло Анчелоти беше включил Кедира в разширения състав на "кралския клуб" за двубоя на тима срещу Атлетико (Мадрид) за Суперкупата на Испания тази вечер, но немският национал не фигурира в окончателния състав за двубоя.

Тази вечер той е пристигнал в Германия, където утре ще води преговори за личните си условия с Байерн, като двата клуба вече са договорили трансферната сума. Тя не се споменава в информацията, но вероятно е около 15 милиона евро.

За трансфер на Кедира се заговори това лято, след като халфът отказа да преподпише с Реал Мадрид заради занижените финансови параметри на предложението от страна на Флорентино Перес.

Контрактът на Кедира изтича през следващото лято и Реал Мадрид ще го продаде до края на лятото. Интерес към халфа има от страна на Манчестър Юнайтед и Арсенал, но Гуардиола е настоял пред ръководството на Байерн за неговото привличане заради контузията на Хави Мартинес.