"Червен" терор, 5 безответни гола и първо място за ЦСКА

галерия:

снимка: Булфото

Футболистите на ЦСКА отново се озоваха на върха в българската А група, след като „червените” записаха страхотни 90 минути и спечелиха с 5:0 срещу новака Марек в първи мач от 6-ия кръг на първенството.

Домакинитеи маха нужда от само 16 минути, за да открият резултата. След пропуски на Силва и Карачанаков Буш се озова сам срещу вратаря и с точен удар между краката на Михайлов откри за 1:0.

Последваха минути на натиск, а от пряк свободен удар Карачанаков удвои в полза на „армейците” в 23’. В 34’ отново той се засили да стреля от свободен удар, но той чукна с пета към Кукоч, а хърватският футболист прати топката неспасяемо във вратата с бомбастичен удар.

През втората част гол на Карачанаков беше отменен, а Тунчев 15 минути преди края маркира крайното 4:0 в полза на 31-кратните шампиони.  Най-добър за „армейците” определно беше Тончи Кукоч, който се отчете още с асистенция и записа отлични 90 минути за новия си тим.

4109028

Маркиньос пък се отчете с най-красивия гол в мача, след като в 87’ с топовен удар от 20 метра вкара феноменално попадение с помощта на страничната греда.

31-кратните шампиони можеха да отбележат и още голове, но резервите Соарес и Жоаким се отчетоха с пропуски от непосредствена близост в края на двубоя. Дупничани пък в нито един момент не застрашиха вратата на Дивиш.

ЦСКА окупира върха в класирането с актив от 13 точки, като до момента отборът има само една загуба (в миналия кръг срещу Лудогорец). В същото време „червените” нямат допуснат гол на „Българска армия”, а на моменти добрата игра на отбора наруши мълчаливия протест на феновете на отбора. Марек остава на 8-о място със 7 точки.

4109030

Мачът почна с абсолютно преимущество на "червените", които в 16' материализираха своето предимство. След опасност пред Дивиш Сънди пусна феноменален извеждащ пас за Буш, който напредна отдясно, нахлу в наказателното поле и с точен удар между краката на Михайлов вкара за 1:0.

Само няколко минути по-късно Тончи Кукоч напредна по лявото крило и беше грубо фаулиран. Ангел Ангелов не даде авантаж, с което си навлече гнева на играчите на ЦСКА, но това трая само минута. В 23' Антон Карачанаков стреля прекрасно от отсъденото нарушение и от близо 30 метра вкара за 2:0.

4109031

Последваха поредица от успешни атаки за 31-кратните шампиони, които правеха каквото си искат в половината на Марек. Тони Силва се отчете с далечен удар в 25', а минути след това пробив на Маркиньос завърши с точен пас за Карачанаков, който от 5 метра направи страхотен пропуск.

В 34' се стигна до нов пряк свободен удар за "червените". Карачанаков се засили, но чукна с пета назад към Кукоч. Това обърка стената, която се разпиля, а ударът на хърватина беше изключително силен и плътен и вратарят нямаше какво да направи - страхотен гол и 3:0 на "Българска армия".

След попадението "червените" доиграха спокойно оставащите 10 минути до почивката и не създадоха повече положения - 3:0 на почивката.

4109032

Второто полувреме отново почна с предимство за "червните", които след няколко добри атаки отново успяха да вкарат. В 53' Тони Силва отново проби отдясно и пусна топката към вратата на Михайлов, а Карачанаков засече. Попадението обаче беше отменено заради засада.

Младият талант на ЦСКА отстъпи мястото си на Жоаким, който в 68' се озова на страхотна стрелкова позиция, но Михайлов успя да спаси. Малко по-рано пък съдията лиши ЦСКА от страхотен шанс за гол, след като Буш изскочи сам срещу вратаря, но реферът маркира несъществуваща засада.

"Червените" продължиха да играят с настроение и, въпреки че свалиха темпото в двубоя, стигнаха до нов гол. В 74' се стигна до корнер и след късо разиграване Маркиньос получи в наказателното поле. Той с пета изведе Кукоч, чийто удар беше париран от Михайлов, но топката отиде в краката на Тунчев, който на празна врата направи 4:0.

4109033

След 80' домакините разпиляха защитата на своя гост, но Жоаким на два пъти, Буш и Соарес направиха страхотни пропуски. В 87' обаче Маркиньос се отчете с брилянтен гол, като от пряк свободен удар отляво стреля неспасяемо в лявата сглобка на вратата и с помощта на гредата отбеляза - 5:0.