Валери Божинов титуляр срещу Литекс?

снимка: Булфото

Нападателят на Левски Валери Божинов може да излезе като титуляр в дербито от 6-ия кръг на А група срещу Литекс в Ловеч.

Бившият български национал пропусна последната срещата на своя тим (победата с 2:1 над Ботев) заради пътуването си до Лондон, където играчът беше на проби в елитния Уест Хям. Днес той се завърна в България, но не разкри дали ще подпише договор с "чуковете".

Шансовете за това са малки, тъй като през лятото лондончани привлякоха трима нападтели, сред които Сарате и Едер Валенсия, който блесна на Световното първенство по футбол. В момента Уест Хям разполага с 5-ма нападатели и нов такъв няма да бъде привличан, по думите на мениджъра Сам Алърдайс.

Георги Иванов - Гонзо пък обмисля вариант, в който да пусне Божинов като титуляр в предстоящото дерби.

Нападателят не е тренирал повече от седмица със своите съотборници, но проведените в Лондон тестове показаха, че бившият ас на Ювентус е в добра кондиция, а в Англия не е пропуснал нито едно занимание на Уест Хям и е готов отново да се върне в игра.

Единствената въпросителна пред Гонзо е дали да пусне Божинов като партньор в атаката на Валери Домовчийски или да остави бившия играч на Херта на резервната скамейка на Левски. Почти сигурно е, че Божинов ще попадне в групата за мача.

Двубоят е от 20:00 часа на Градския стадион в Ловеч, а при последната среща между двата отбора именно юношата на Лече отбеляза победния гол. Утре (събота) Божинов ще тренира със "сините".