Реал Мадрид развя кърпата - Ди Мария аут за Суперкупата

снимка: БТА/AP

Дните на Анхел Ди Мария в Реал Мадрид са преброени, след като "Кадена копе" информира днес, че арнжетинският национал е изиграл последния си двубой за отбора и днес няма да играе в реванша срещу Атлетико (Мадрид) за Суперкупата на Испания.

В първия двубой "кралския клуб" стигна само до 1:1 срещу шампиона на страната, а Ди Мария записа 13 минути.

На пресконференцията преди реванша пък Карло анчелоти призна, че крилото е отказал нов договор от страна на Реал и е пожелал да бъде трансфериран. Според запознати съ ситуацията, Флорентино Перес е отказал да даде 8 милиона евро заплата на един от най-добрите футболисти през миналия сезон, който записа цели 26 асистенции.

Поради тази причина Ди Мария е решил да напусне клуба, като е помолил за трансфер. В последните седмици съотборници, треньорско ръководство и фенове се обединиха в името на това играчът да остане на "Сантяго Бернабеу", но той е категоричен в желанието си да напусне.

В същото време стана ясно, че Реал Мадрид е отказал оферта от 60 милиона евро от страна на Барселона, докато от ПСЖ не могат да предложат сериозна сума заради финансовия феърплей. Манчестър Юнайтед е единственият реален купувач за Ди Мария.