Рио Фърдинанд се прицели в поста на Ходжсън

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият английски национал Рио Фърдинанд разкри пред Daily Mail, че желае да стане селекционер на Англия след отказването си от футбола.

„Всеки мечтае да играе за Англия, а моята мечта е да бъда мениджър на отбора. Не очаквам това да стане сега, но се надявам да го постигна след получаване на всички нужни треньорски квалификации.

Не мисля, че хората трябва да са треньори на клубове, ако не са квалифицирани. Аз не искам работа в момента, защото нямам квалификации,“ заяви бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

Фърдинанд призова в Англия да се дава шанс на младите треньори.

„Йоахим Льов, Юрген Клинсман – те бяха млади, когато поеха Германия. Вижте Марко ван Бастен, Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола и Луис Енрике – те са млади, но получиха своя шанс. В Англия е различно, ние сме 10 години назад в някои направления.“

Със сигурност Рио Фърдинанд е получил страхотна възможност да научи тънкостите на занаята по време на своята кариера, след като в продължение на 12 години негов наставник беше легендарният сър Алекс Фъргюсън, а сега негов треньор е също изключително опитният Хари Реднап.