Бенатиа отряза Рома, близо до Байерн (Мюнхен)

снимка: БТА/AP

Централният защитник на Рома Мехди Бенатиа е отказал да поднови договора си с италианския гранд, информира в последните часове "Гадзета делло спорт", позовавайки се на свои източници.

Римляните са предложили контракт за 4 години и заплата от 2 милиона евро, катко и над 500 хиляди евро в бонуси, но младият бранител е отказал, а причината се казва Байерн (Мюнхен).

След като Манчестър Юнайтед и Барселона удариха на камък в опитите си да вземат защитника, баварският колос се появи с оферта от 28 милиона евро. Тя беше отказана от ръководството на "вълците", но преговорите продължават в момента.

Според Sky Sports Italia, Рома настоява за 35 милиона евро, а Байерн са готови да вдигнат своята оферта до 30 милиона плюс различни бонуси при добро представяне на Бенатиа. Очаква се сделка да има до няколко дни.

В същото време стана ясно, че играчът вече е договорил личните си условия с Байерн, като офертата към него е била от 2.5 милиона евро плюс различни бонуси и повишения през 5-те години на контракта.

Засега Хосеп Гуардиола отказва да коментира, но в същото време представители на Рома са в Англия, където водят преговори за защитника на Манчестър Сити Матия Настасич.