Марио Балотели дебютира за Ливърпул срещу бившия си тим?

снимка: Guliver/Getty Images

Трансферът на Марио Балотели в Ливърпул изглежда неизбежен, след като и в Англия, и в Италия потвърждават, че между двата клуба вече има споразумение и нападателят ще премине на Острова срещу сумата от 22 милиона евро.

В момента нападателят си взима довиждане със сегашните си съотборници, като журналистите в Италия са проследили хода на стрелеца чак до съблекалнята, където Балотели си събира нещата.

В същото време неговият агент Мино Райола води преговори за контракта на нападателя, като Бало настоява за 5-годишен договор и около 100 хиляди паунда седмична заплата, което не би трябвало да преставлява проблем за английския гранд, а Супер Марио ще има задачата да замести Луис Суарес в тима от "Анфийлд".

Очаква се още тази вечер нападателят да лети за Ливърпул, където да премине медицински прегледи и да подпише договор, а ако трансферът му бъде официално обявен до утре вечерта, италианският национал ще може да дебютира за новия си тим още във 2-ия кръг.

Двубоят на Ливърпул е в понеделник от 22:00 часа, като Балотели ще има шанса да накаже бившия си отбор Манчестър Сити, където изкара няколко години преди да премине в Милан. Ако Ливърпул успее да оправи документацията до утре вечер, то Бало по всяка вероятност ще бъде включен в групата за мача.

За "гражданите" италианският национал има 54 мача и 20 гола, като през 2012 година спечели и шампионската титла на Англия.