Балотели потвърди: Това е последният ми ден в Милан

снимка: Guliver/Getty Images

Въпреки че Адриано Галиани настоя, че все още няма пристигнала оферта за нападателя Марио Балотели, почти сигурно той е ново попълнение на английския гранд Ливърпул, информираха от Sky Sports Italia, а новината беше потвърдена от няколко агенти.

В последните минути и официалният канал на Милан потвърди, че се водят преговори с мърсисайдци за правата на английския национал, който ще струва между 22 и 26 милиона евро.

Очаква се трансферната сума да не е проблем за 18-кратните английски шампиони, които през миналия месец продадоха Луис Суарес за 88 милиона евро на Барселона. В лицето на Балотели пък Ливърпул намира дълго търсения нападател, след като тимът удари на камък в опитите си да вземе Марко Ройс или Фалкао.

Според информация на журналиста на Sky Sports Носоти, двата клуба вече са постигнали договорка, а Мино Райола - агентът на играча, ще договори личните условия на своя клиент по-късно днес.

Самият Балотели пък е бил лаконичен, когато е бил запитан от журналиста дали действително се готви негов трансфер.

"Това е последният ми ден в Миланело", е казал бившият играч на Манчестър Сити. Очаква се до края на деня да има повече информация и евентуална официална сделка между двата отбора.

Ако Балотели премине на "Анфийлд", то Ливърпул ще е пръснал над 100 милиона евро за трансфери. Новите в отбора са Деян Ловрен, Адам Лалана, Хави Манкийо, Алберто Морено (непотвърден), Лазар Маркович, Емре Джан и Рики Ламбърт.