Кристиано, Рамос и "Бернабеу" искат Ди Мария в Реал Мадрид

снимка: БТА/AP

Звездата на Реал Мадрид и Аржентина Анхел ди Мария е с единия крак извън "Сантяго Бернабеу" от началото на летния трансферен прозорец, като 11 дни преди неговия край в испанската столица държат крилото да остане в отбора.

През миналия сезон №22 беше един от най-добрите играчи под ръководството на Карло Анчелоти, завършвайки сезона с над 10 гола и над 20 асистенции във всички турнир, включително и головия пас за гола на Бейл във финала на Шампионска лига за 2:1.

Въпреки това Флорентино Перес се надява до края на трансферния прозорец да продаде Ди Мария, като към момента фаворит е Манчестър Юнайтед с офератата си от 50 милиона лири.

"Марка" обаче излезе с информация, че Кристиано Роналдо лично се е застъпил за Ди Мария, като заедно със Серхио Рамос е провел среща с президента на отбора в опит да убедят силния човек на "Бернабеу" да остави крилото в отбора.

Феновете също показаха категорично желанието си той да остане, след като Ди Мария се появи на терена снощи срещу Атлетико (Мадрид) в 77' и беше посрещнат с бурни овации. Всяко негово отиграване в мача беше последвано от също толкова голяма порция аплодисменти.

Засега сделка за правата на Ди Мария няма, а старши-треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, е дал своето съгласие за трансфера, въпреки че иска да продължи да използва аржентинеца в състава си.