Пике: Ван Гаал ми каза, че не ставам за защитник

снимка: Guliver/Getty Images

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че новият наставник на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не го е смятал за достатъчно здрав за бранител.

„Не познавах Ван Гаал добре, защото бях прекалено малък, когато той беше треньор на Барселона. Той се познаваше добре с дядо ми, който е бивш вицепрезидент на отбора.

Бях на 12 или 13 години, когато го видях в къщата на дядо. Ван Гаал знаеше, че играя за юношеския отбор на Барселона. Той ме бутна и аз паднах на пода. Тогава той ми заяви, че не съм достатъчно здрав за защитник.

Той наистина залага на дисциплината и аз мисля, че ще се справи блестящо начело на Юнайтед,“ каза Пике.

Испанският национал разкри също причината, поради която напусна „червените дяволи“ и се завърна в родния Барселона.

„От Барселона дойдоха при мен и поискаха да се върна, а Барселона винаги е бил моят отбор – винаги съм го подкрепял. Така че попитах сър Алекс дали би ме пуснал обратно там.

Когато от Барселона казват, че те искат, значи ще бъдеш титуляр и ще имаш възможността да играеш на „Камп Ноу“. Очевидно е, че исках да се завърна – заради цялата атмосфера около и на стадиона.“

Пике изигра 21 мача за четири години в отбора на Манчестър Юнайтед, а през 2008 година се завърна в Барселона, където е несменяем титуляр.