Изненада: Стойчо Стоев уволнен от Лудогорец

снимка: Булфото

Българският шампион Лудогорец остана без треньор, след като днес Стойчо Стоев беше уволнен от ръководството на "орлите", информира официалният сайт на отбора.

Действията на собственика на клуба Кирил Домусчиев са много изненадващи, след като на няколко пъти той беше питан дали мястото на българския специалист е сигурно, а той отговаряше позитивно.

Явно обаче загубата от Хасково и равенствата с Черно море и Партизан са наклонили сериозно везните и героят от миналия сезон Стоев остава без работа. Той се е съгласил да прекрати договора си по взаимно съгласие.

Заедно с него от отбора си тръгва и помощникът му Явор Вълчинов, но треньорът на вратарите Никола Донев остава в Лудогорец. В следващите мачове отборът ще бъде воден от Георги Дерменджиев, който водеше до момента дублиращия тим.

Това е втора поредна смяна на треньор в началото на сезона, след като през миналата година Ивайло Петев беше уволнен след загуби от Любимец и Слован (Братислава). Тогава Домусчиев също коментираше, че няма да има треньорска смяна.

Тогава начело на тима застана Стойчо Стоев, който влезе в българските рекорди като треньора с най-много победи в Европа. той изведе Лудогорец до осминафинал в Лига Европа, а освен това спечели и титлата, и Купата на България.

От ръководството на Лудогорец благодариха на Стоев за добрата работа през последната година.