Моуриньо: Лукаку не искаше да се бори за кариера в Челси

снимка: БТА/AP

Мениджърът на английския гранд Челси Жозе Моуриньо посочи липсата на мотивация на Ромелу Лукаку като основна причина за трансфера му в Евъртън. „Карамелите“ направиха сензационен за клуба трансфер на стойност 35 милиона евро.

Белгийският национал бе представен от Евертън вчера. 21-годишният нападател отбеляза 15 гола за тях, след като бе предостъпен под наем от Челси.

Португалският специалист обясни причините за разделянето с младия талант.

„Работата е там, че Ромелу бе много ясен към нас с отношението си и мотивацията за игра, които определено липсваха, за да се превърне в първи избор за нападател. Той искаше да играе за нас, но само ако бе твърд титуляр. Вие сами може да прецените, че за клуб от такова ниво е много трудно да обещае такъв статус“, сподели селекционерът.

„Това разбира се веднага намали желанието му да дойде при нас. След като Евертън ни предложни такава оферта, а и желанието ни да спазваме правилата на финансовия феърплей, ни накара да обмислим ситуацията“.

„Сините“ от Лондон вече похарчиха 40 милиона евро за Диего Коща по-рано през лятото. На „Стамфорд Бридж“ се завръща и любимият на феновете Дидие Дрогба.

От своя страна Лукаку изрази желанието си да играе за новия си клуб и го определи като „най-доброто място за развитие“.

„Роберто имаше голямо влияние върху осъществяването на трансфера. Той определено разбира от футбол и аз искам да науча нови неща и да се развивам. Искам нови предизвикателства. Разбрахме се много бързо. Останалото бе уредено от борда и моя агент. Сега след като съм тук искам да помогна на моите съотборници“, сподели Лукаку.

„Реших почти веднага, че искам да се върна тук на Гудисън парк. Аз съм на 21 и имам нужда да играя с голям отбор. Трябва да бъде в отбор, в който се чувствам добре и на място. Имам доверието на феновете тук. Мога да се развивам. Върнах се, защото имам много добра връзка с играчите и треньорския щаб. Чувствам, че принадлежа тук.“

„Не съм се виждал с никои от съотборниците си, но сме поддържали връзка с всички през последните 2 месеца“, завърши той.

Интересен факт, е че Лукаку се превърна в петото най-скъпо попълнение във Висшата лига това лято. На първо място е трансфера на Алексис Санчес в Арсенал на стойност 35 милиона паунда. Следват Диего Коща и Сеск Фабрегас в Челси за съответно 32 и 30 милиона паунда.

4-ти е Андер Ерера в Манчестър Юнайтед за 29 милиона паунда.