Диего Коста блести, Фабрегас бележи при победа на Челси

снимка: chelseafc.com

Новото испанско попълнение на Челси Франсеск Фабрегас реализира първия си гол със синия екип при победата с 3:1 в контрола срещу холандския сателит Витес. Националът на „Ла Фурия“ бе привлечен от Барселона по време на Световното първенство в Бразилия и показа добра форма, макар съперникът да не впечатлява с особена класа.

Фабрегас се разписа в 23-ата минута от пряк свободен удар за 2:0, след като само 180 секунди след първия съдийски сигнал резултатът бе открит от Мохамед Салах. Неманя Матич реализира третия гол за „сините“ в 76-ата минута, а почетното попадение за Витес бе дело на Урош Джруджевич.

Въпреки че този път не вписа името си сред голмайсторите, бразилецът с испански паспорт Диего Коста направи отлично впечатление с движението си по терена и взаимодействието с новите си съотборници.

Именно Коста асистира за два от головете на Челси, след като се възползва от подаване на Неманя Матич в 3-ата минута и сервира кълбото на почти празна врата за Салах, който нямаше как да сбърка за 1:0.

По подобен начин Коста направи задачата на Матич да вкара твърде лесна в 76-ата минута и заслужи позитивни коментари за представянето си в официалния сайт на Челси и в социалната мрежа Туитър.

Единствено Дидие Дрогба от новите попълнения на Челси записаха игрови минути срещу Витес, като за холандския тим играха Уолъс и Бертранд Траоре, които са под наем в Челси именно от сателита на „сините“.