Ялов Лудогорец не можа да вкара и на Партизан

снимка: ludogorets.com

Лудогорец създаде повече положения и отправи повече удари, но не можа да победи Партизан пред около 6 хиляди зрители на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград в първи двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

За разлика от миналата година, когато „орлите“ обърнаха резултата от 0:1 до 2:1 през второто полувреме срещу сръбския си съперник в тази фаза на турнира, този път не се стигна до голове, главно заради неточния мерник на офанзивните футболисти на домакините.

Михаил Александров на два пъти, Марселиньо, Светослав Дяков и Роман Безяк имаха отлични положения да се разпишат, но така и не създадоха работа за вратаря на Партизан Милан Лукач.

По-чистите ситуации за двата тима бяха създадени през първото полувреме, като две добри намеси на Владислав Стоянов попречиха на „гробарите“ - в частност Петър Шкулетич – да изненадат неприятно разградчани.

След почивката натискът на домакините не доведе до изгодни ситуации за гол, а играчите на Партизан с поведението си индикираха, че нулевото равенство влиза в сметките им преди реванша следващата седмица на 6-ти август от 21:45 часа българско време

Първо полувреме

Още в първите три минути гостите от западната ни съседка създадоха две отлични положения за откриване на резултата. Нелепа грешка в защита на Жуниор Кайсара позволи на Дарко Брашанац да овладее в опасна близост до вратата в наказателното поле, но играчът на Партизан се засуети и отправи анемичен удар.

Секунди по-късно Лазович хитро пропусна топката и заблуди Кайсара, за да позволи на Шкулетич да нахлуе опасно отляво, но Владислав Стоянов спаси силния удар на сърбина.

Лудогорец започна да владее повече топката след първоначалното стъписване и в 10-ата минута пропусна 100-процентово голово положение - Марселиньо се измъкна от опеката на защитниците, но с глава фронтално срещу вратата прати кълбото встрани от гредата след добро центриране на Фабио Ешпиньо. Партизан отговори с диагонален изстрел на Школетич от малък ъгъл, но Стоянов не бе затруден сериозно и изби в тъч.

В 17-ата минута пресата на Лудогорец доведе до отнета топка в противниковата половина, като Светослав Дяков успя да изведе на стрелкова позиция Александров в наказателното поле, но крилото се забави и Волков му попречи да нанесе решителен удар.

Агресивните действия на домакините продължиха и в 22-ата минута Марселиньо със страхотен финт в противниковото наказателно поле се освободи от съперник и подаде за връхлитащия Ешпиньо, чийто изстрел обаче бе неточен.

В 29-ата минута Школетич отново бе оставен да играе с топката в наказателното поле отляво, но Живкович не можа да се възползва от прострелното подаване по земя и стреля комично.

До края на полувремето отборите не можаха да създадат нови голови положения, тъй като действаха по-предпазливо с наближаването на паузата.

Второ полувреме

Въпреки че не бе достатъчно здрав, за да започне сред титулярите, Браян Ангуло направи дебюта си за Лудогорец в 48-ата минута, когато замени принудително Витиня, получил проблем в левия си крак.

Домакините бяха далеч по-активни на терена след подновяването на играта, но чак в 56-ата минута създадоха достатъчно бърза и многоходова атака, за да объркат противниковите бранители. Марселиньо и Дани Абало размениха скоростни пасове, след което бразилецът стреля от границата на пеналтерията, но ударът бе блокиран.

120 секунди по-късно се получи идентична ситуация с изстрел на Марселиньо, но вратарят улови, макар и от втория си опит. Стойчо Стоев опита да освежи още фланговете на атаката си, пускайки Върджил Мисиджан вместо Даниел Абало.

В 68-ата минута Михаил Александров с глава засече центриране на Мисиджан в пеналтерията, но отново топката не бе пратена в очертанията на вратата. В 75-ата минута бе ред на Роман Безяк да демонстрира неточен мерник с шут от около 20 метра.

В крайна сметка стихийният натиск и множеството центрирания в последните минути не доведоха до промяна на резултата и интригата остана за реванша.

Състави

Старши-треньорът на „орлите“ Стойчо Стоев е направил очаквани промени в титулярната си единайсеторка заради сериозните кадрови проблеми – той не може да разчита на най-постоянните си бранители Йордан Минев, Александър Барт и Георги Терзиев, а и извън сметките е най-скъпата покупка на Лудогорец Браян Ангуло. Жуниор Кишада е наказан за този мач и също няма да бъде разположение на домакините, които започнаха трагично българското първенство със загуба 0:1 от новака Хасково и нулево равенство с Черно море.

На вратата на Лудогорец застава Владислав Стоянов, а все още лекуващият травма Козмин Моци е вдигнат на пожар от лекарите, за да застане редом до Александър Александров в сърцето на ариегарда. На левия бек е Витиня, докато отдясно ще оперира Жуниор Кайсара.

В халфовата линия Стойчо Стоев е избрал да не залага на Христо Златински и вместо него в средата ще играят Фабио Ешпиньо и капитанът Светослав Дяков. По крилата са подредени Михаил Александров и Даниел Абало.

Марселиньо ще подпомага от по-задна позиция основния голмайстор на шампионите Роман Безяк, като това са единствените футболисти сред титулярите срещу Партизан, които са играли във всичките четири мача на „орлите“ от началото на сезона досега.

Партизан залага на Лукач на вратата, а пред него в защита отляво нядясно се подреждат Волков, Станкович, Б. Иличи и Вуличевич. В халфовата линия ще играят Брашанац, Дринчич, Нинкович и А. Живкович, докато по-изнесени напред в атаката са Шкулетич и Лазович.