Джерард: Най-лошите 3 месеца в живота ми

снимка: БТА/AP

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард сподели, че е изживял най-лошите 3 месеца в живота си след подхлъзването си по време на мача с Челси през април. В последствие това коства и титлата на „червените“ както и мечтата на Джерард да спечели Висшата лига.

Ливърпул бяха първи с 5 точки преднина пред втория Челси 2 кръга преди края на сезона, когато допуснаха загуба с 2:0 от тях. След грешка именно на капитана на мърсисайдци, лондончани поеха мача в свои ръце. В последния си мач Ливърпул допусна 3 гола в последните 11 минути от Кристъл Палас завършил 3:3. В крайна сметка Манчестър Сити вдигнаха купата с 2 точки преднина.

„Червените“ нямат спечелена титла от 1990 година. Джерард разкри, че домакинското поражение от Челси е маркиркало най-тежкия ден в живота му.

„Този ден даде начало на 3-те най-лоши месеца от живота ми. Когато нещо такова се случи трябва да се държиш като мъж и да го поемеш с високо вдигната глава. Трябва да го приемеш. Не може да го промениш. Не съм губил увереността си когато е трябвало да изпълнявам пряк свободен удар или дузпа. Не съм направил лош пас или грешка. Ето защо е толкова жестоко. Всеки един човек може да се подхлъзне било по стълбите или на пода“, сподели Джерард.

„На мен ми се случи на терена в най-неподходящия момент. В крайна сметка през 38-те кръга от Висшата лига много неща се случват, които определят крайния резултат. Трябва да поема отговорността и ще го направя.“

Последва още едно тежко разочарование за легендата на Ливърпул, след като националния отбор на Англия записа най-лошото си представяне някога на Световно първенство.

„За мое нещастие, след тежките мигове с клубния ми отбор заминах за Мондиал 2014 като се надявах представянето ни там да ми помогне, а то се случи точно обратното. Отново направих грешна преценка за толкова кратко време. Сега имам един сложен тест пред мен. Ще мога ли да навлезна във форма отново? Мисля, че мога да го направя“, обяви Стивън.

„Разбира се няма да бъде лесно, но ще трябва да го направя. Ще се опитаме да спечелим първенството и да направим прогрес в Шампионската лига. Предстоят ни страшни битки“, коментира англичанинът.

„Когато си капитан, не можеш да си позволиш да падаш духом или да се самосъжаляваш. Всички усещат настроението ми и затова нямам право на такива неща. Всеки път когато говоря с пресата това ще бъде споменавано. Разбирам какво ни костваха тези грешки. На това ниво всяка грешка може да бъде жестоко наказана.“

„Не винаги може да се празнува и усмивки. Винаги ще има и падения и разочарования и тези 3 месеца бяха точно такива за мен. На 34 няма начин да оставя това да ми повлия и да запомня последните седмици с тези неща“, сподели той.

Стиви Джи коментира и ситуацията около оттеглянето му от националния отбор.

„Обичах да играя за националния отбор и да знам, че съм капитан. Ако трябва да бъда честен с Брендън, когато ми каза че може да приспособи времето ми за игра в Ливърпул ако искам да остана начело на Англия, то веднага решението изникна в главата ми. Не искам клубния ми отбор да се лишава от моето присъствие на терена. Искам да съм 100% готов и подготвен. Искам да играя за Ливърпул поне още 1 сезон“, разказа Джерард.

„Ще трябва да почакаме и да видим дали ще има още. Разбира се, като не играя за националния отбор, ще се чувствам по свеж. Това означава и че ще имам повече време за семейството си. Това бе и сред основните ми причини – искам да прекарвам повече време с момичетата. Имам усещането все едно ги лъжа през цялото време. Трудно е да им кажеш, че няма да те има между 4-6 седмици. След това ги чувам по телефона как искат да се прибера. Започва да става трудно когато не съм при тях. Правих го 14 години. Трябва да бъда честен както с тях така и с Ливърпул“, заключи той.