Яя Туре: Ще остана в Сити

снимка: БТА/AP

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре твърдо решен да остане в клуба „колкото може по-дълго“. Така той приключи всякакви теории за преминаване в други европейски грандове.

Слухове за евентуалното му заминаване от „Етихад“ имаше през май, когато неговите съотборници го пренебрегнаха за рождения му ден. От своя страна Туре прояви интерес към преминаване в Пари Сен Жермен.

Агентът на футболиста Димитри Селук намекна по-рано, че Туре се е чувствал „неуважен“ от своите колеги. От своя страна футболиста го защити като потвърди, че всичко което той казва е вярно. За случая през май халфът на Сити настоява, че пребиваването му в клуба не е било под въпрос.

31-годишният Кот д'Ивораец обяви пред официалния сайт на клуба, че е готов да остане „колкото може повече“.

„През май не ставаше дума за напускане на клуба. Самата ситуация бе доста сконфузна. Трябваше да направим подобно изказване. Беше нормално за мен поне. В крайна сметка аз взимам решенията независимо дали това се харесва или не. За мен тогава това бе правилното, както и сега е правилното това, че искам да остана в клуба колкото мога по-дълго“, сподели Туре.

Полузащитникът изигра ключова роля в състава на Мануел Пелегрини, което донесе и титлата на клуба. Туре отбеляза 20 гола в 35 мача.

„Сега съм много щастлив, че съм част от този отбор и имам честа да играят под ръководството на такъв мениджър. Всички са щастливи и позитивни. Направихме един добър сезон миналата година. Тази година ще бъде невероятна, защото всички големи отбори подписват с много талантливи футболисти“, коментира той.

Туре призна, че последните няколко месеца са били много трудно за него и семейството му след като неговия брат Ибрахим почина след дълго боледуване.

„Чувствам се добре. Добре е, че започнах да тренирам отново. Подготовката бе доста дълга. За съжаление имах тежко лято със семейството си. Когато загубиш брат си е винаги трудно. Той бе и много млад. Бяхме много натъжени. Сега трябва да продължим напред и да се молим за него. Той обичаше футбола. Когато бе в Манчестър той гледаше всеки един мой мач, независимо че беше болен. След края на срещите ходих да го посетя в болницата“.

„Мисля, че трябва да продължаваме напред и да мислим какво следва“, завърши Туре