Ван Гаал: Първите 3 месеца ще са трудни

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал предупреди клуба да не очаква резултати веднага. Той поясни, че е нужно време на отбора, за да се адаптира към тактиката му и това може да отнеме до 3 месеца.

В понеделник холандецът открито обяви, че е наследил един „разбит“ тим, което допълнително ще коства време и работа.

„Във всеки клуб, в който съм бил изпитвах трудности през първите 3 месеца. След това играчите разбират какво точно искам от тях. Става ясно какъв съм като човек и мениджър. Казвам нещата такива каквито са и каквито ги виждам и понякога не е лесно да свикнат с това“, сподели мениджърът пред репортери.

„Методът ми на тренировка е предимно с ума на футболистите, а не с краката. Най-важното нещо, което трябва да знаят е защо правим нещата така. Футболът не се играе по интуиция. Много играчи разчитат точно на това, а аз искам да мислят преди да направят нещо и да знаят защо го правят. Този процес отнема време. Както казах първите няколко месеца е трудно“, коментира холандецът.

Ван Гаал даде за пример времето прекарано в Байерн Мюнхен в периода 2009-2011 година като подобен пример.

„След като оцеляхме през първите 3 месеца нещата тук ще се получат както и в Байерн. След този период ние бяхме на 6-то или 7-мо място в Бундеслигата и 3-ти в групата ни в Шампионска лига. Трябваше ни победа срещу Ювентус и ние го постигнахме. Това бе и повратната точка“, обясни специалистът.

„Сега съм в Юнайтед. Играчите имат възможността да се докажат пред мен, но начинът ни на игра сега ще бъде различен от преди и това е трудно за тях. Те трябва да играят под напрежение и да решат какво да правят с топката за отрицателно време, а това не е лесно“, завърши той.