Мартин Камбуров се завръща в Локомотив (Пловдив)

снимка: Булфото

Голмайсторът на българската А група за изминалия сезон Мартин Камбуров ще се завърне в Локомотив (Пловдив) за четвърти път в кариерата си, след като се е разбрал със старши-треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и ще може без проблеми да напусне „Българска армия“.

Любимецът на феновете на „смърфовете“ е побързал да потърси вариант за завръщане в Пловдив, след като Константин Динев се оттегли от президентския пост. За решението на нападателя е повлиял и фактът, че той няма да бъде твърд титуляр в състава на Стойчо Младенов и затова още утре от 18 часа ще тренира с „черно-белите“ под ръководството на Димитър Васев.

„Благодаря на Стойчо Младенов за разбирането. Говорих с него и се разбрахме. Не искам да търкам пейката, ако ще и това да е ЦСКА. Връщам се у дома“, заяви Камбуров, цитиран от plovdivderby.com

ЦСКА ще направи жест към нападателя и ще му позволи да разтрогне договора си по взаимно съгласие, като няма дори формална правна причина Камбуров да напусне по друг начин, защото е получил дължимите към него суми.

Камбуров игра само в мачовете срещу Зимбру, където не впечатли с особено добра физическа подготовка. Младенов даде да се разбере в двубоите с Литекс и Левски за първенство, че не смята да разчита единствено на българския нападател и залагаше на другите си варианти в атаката Орелиен Йоахим и Георгиу Буш, последният от които се отплати с гол във Вечното дерби.