Няма Челси, няма Сити – Рос Баркли преподписа с Евертън

снимка: evertonfc.com

Английският национал Рос Баркли сложи край на спекулациите около бъдещето си през летния трансферен прозорец (той бе свързват с Манчестър Сити и Челси) и преподписа в дългосрочен план с Евертън. Халфът сложи подписа си върху нов контракт, който ще го задържи на стадион „Гудисън Парк“ до 2018-та година.

„Изобщо не трябваше да ме убеждават. Веднага щом ми предложиха, исках да преподпиша и го направих“, обясни английският национал, който се представи отлично за „карамелите“ през миналия сезон, но преживя разочарование с националния отбор на Световното първенство 2014 в Бразилия.

Баркли заслужи повиквателна от селекционера Рой Ходжсън със стабилните си игри във Висшата лига, но на самия Мондиал не можа да направи нищо, с което да подобри посредственото представяне на Англия.

Така преди началото на новия сезон мениджърът на Евертън Роберто Мартинес е на път да подсигури оставането на успешния си тандем в атака – Баркли игра зад гърба на нападателя Ромелу Лукаку и двамата най-вероятно ще продължат да са заедно и през предстоящата кампания.

Авторитетни източници твърдят, че само след няколко дни от Евертън ще обявят официално трансфера на Ромелу Лукаку от Челси за сумата от 30 милиона паунда. По непотвърдени информации от английските медии пък новата заплата на Рос Баркли ще бъде 85 хиляди паунда седмично.