Дивок Ориги е шестият нов в Ливърпул

снимка: liverpoolfc.tv

Ливърпул официално обяви привличането на белгийския национал Дивок Ориги и вече може да се похвали шест нови попълнения през летния трансферен прозорец. 19-годишният нападател впечатли с изявите си за националния отбор на Белгия на Световното първенство 2014 в Бразилия и си заслужи преминаване на „Анфийлд“, макар да не играе с червения екип през следващия сезон.

Ориги ще изкара предстоящата кампания под наем в досегашния си отбор от френската Лига 1 Лил. Нападателят ще се присъедини към Ливърпул в началото на сезон 2015/2016, тъй като именно такова е било изискването на французите при осъществяването на сделката.

От Лил пък са направили компромис с цената на 19-годишното острие и той ще струва само 10 милиона паунда на Ливърпул. За сравнение, трансферите на Адам Лалана и Деян Ловрен от Саутхямптън струваха съответно 27 и 22 милиона лири, като Лазар Маркович от Бенфика също акостира на „Анфийлд“ за 22 милиона паунда.

Емре Джан от Байер (Леверкузен) (11 милиона паунда) и Рики Ламбърт също от Саутхямптън (5 милиона) са другите нови попълнения на Ливърпул през това лято. Като свободни трансфери от Тотнъм бяха привлечени 20-годишните Кевин Стюарт и Лоурънс Вигуро, но те няма да играят основна роля в състава на Брендън Роджърс.