Фиорентина не може да откаже 50 милиона за Куадрадо

снимка: БТА/AP

„Трудно ще бъде да откажем оферта от 50 милиона евро, но се надяваме Хуан да остане при нас“, заяви спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде по адрес на колумбийската звезда Хуан Гийермо Куадрадо.

Ръководителят на „виолетовите“ разкри, че към момента няма нито една официална оферта към футболиста, записал най-много асистенции (4) на Световното първенство 2014 в Бразилия.

Медиите в Англия постоянно тръбят за „сериозен интерес“ от страна на Манчестър Юнайтед и подготвени 30 милиона паунда (около 38 милиона евро), но Фиорентина не е получила нищо официално. В Испания пък се говори за решимостта на треньора на Барселона Луис Енрике да привлече в редиците си Куадрадо, макар и за да го направи заместник на десния бек Даниел Алвес.

Куадрадо в момента е на почивка и ще се прибере във Флоренция на 4-5-ти август, за да проведе специална среща с ръководителите на клуба. Праде заяви, че в тима са сериозно загрижени за бъдещето на звездата си и ще направят всичко възможно да го задържат, макар да са безсилни пред евентуална бомбастична оферта от порядъка на 30-50 милиона.

„Постоянно сме във връзка с Хуан и с агента му, така че се надяваме той да остане при нас“, заяви Праде. Фиорентина откупи правата на Куадрадо от Удинезе едва в началото на миналия сезон и има още три години от договора си с „виолетовите“.