Лавеци може да си тръгне от ПСЖ

снимка: БТА/AP

Нападателят на Пари Сен Жермен Езекиел Лавеци може скоро да напусне отбора. Според слуховете френските шампиони искат да се отърват от аржентинеца, за да финансират привличането на неговия сънародник Анхел Ди Мария от Реал Мадрид.

Авторитетният мадридски вестник AS твърди, че изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил е започнал преговори за закупуването на бившия играч на Наполи.

Въпреки голямото желание на Диего Симеоне да има Лавеци в състава си, пречка пред трансфера може да се окажат финансовите изисквания и на ПСЖ, и на самия футболист.

И докато медиите в Испания пращат аржентинеца в редиците на своя първенец, реномираният британски всекидневник Independent посочи Лавеци като заместник на Лоик Реми, който не успя да премине успешно медицински прегледи в Ливърпул. Обсъжданата трансферна сума, според вестника, е в размер на 18 милиона лири.

Продажбата на атакуващия играч, който впечатли с екипа на Аржентина на приключилото Световно първенство, се налага заради правилата на УЕФА за финансов феърплей.

Парижани вече бяха глобени с 20 милиона евро заради нарушаването им, а второ прегрешение би довело до още по-сериозни санкции.

Точно заради тези правила френските шампиони вече се опитаха да се отърват от Хавиер Пасторе, а треньорът на отбора Лоран Блан наскоро се оплака от ограниченията, които разпоредбите на УЕФА му налагат.