Брендън Роджърс: Ливърпул се движи в правилната посока

"Движим се в правилната посока", категоричен е мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс.

Воденият от него тим изигра четвъртата си предсезонна контрола в събота, побеждавайки гръцкия Олимпиакос с 1:0 в Чикаго, благодарение на ранно попадение на Рахийм Стърлинг.

В срещата се завърнаха в игра още Стивън Джерард, Глен Джонсън, Даниел Стъридж и Коло Туре, а Лазар Маркович излезе за първи път с червената фланелка. Джордан Хендерсън пък остана на терена през всичките 90 минути.

"Доволен съм от подготовката на отбора до момента. Момчетата, които играха на световното първенство, се завръщат едва сега в игра, а и те се присъединиха към нас преди по-малко от седмица.

Познавам добре групата от футболисти, с които разполагаме. Сигурен съм, че те пасват добре на Ливърпул и ще ни помогнат да постигнем целите ни. В момента за мен най-важен е мачът срещу Саутхямптън и мисля, че ще бъдем напълно готови за него. Движим се в правилната посока и футболистите ни доказват това", каза Роджърс.

Ливърпул достигна границата от 100 милиона британски лири за трансфери през настоящото лято, но все още не успява да привлече ляв бек. Такъв може да не пристигне, а в мача срещу Олимпиакос на тази позиция се извъртяха титулярът Хосе Енрике и резервата Джак Робинсън.

Роджърс призова младия 20-годишен защитник да се възползва от шансовете си в контролите, ако иска да получава игрови минути и в официалните мачове.

"Той се справя добре. Изглежда по-силен физически и технически, а освен това е уверен в собствените си възможности. Все пак, остават някои неща, които той трябва да подобри в своята игра.

Джак има шанс да докаже, че заслужава място в този отбор, а и аз съм отворен към привличането на таланти от академията. Ако те показват качества, ще ги викам. Джак също ще получи шанс и се надявам да се възползва. Хосе Енрике обаче също беше силен през първата част. Той има качества и се надявам съвсем скоро да влезе в оптимална форма", добави мениджърът на мърсисайдци.

Роджърс каза няколко думи и за най-новото попълнение на Ливърпул Деян Ловрен. Той призна, че очаква с нетърпение пристигането на хърватския бранител в лагера на отбора в САЩ.

"Той е здрав защитник, който има лидерски качества. Още след напускането на Джейми Карагър заявих, че ще се наложи да привлечем именно такъв тип футболист. Деян ни дава именно това.

Освен че е силен физически, Ловрен може да играе с топката и това ме впечатли. Гледах го и в Олимпик Лион, а в Саутхемптън той беше една от основните фигури на терена. Деян направи силно световно първенство, но може да се развие още, защото е млад. Очаквам го с нетърпение в нашия лагер", коментира Роджърс, цитиран от БТА.