Хамес почва с Реал Мадрид на 1-и август

снимка: БТА/AP

Голямото лятно попълнение на Реал Мадрид - Хамес Родригес, ще се присъедини към подготовката на новия си клуб на 1-и август, информираха медиите в Испания.

Очакваше се голмайсторът на Мондиал 2014 да получи малко по-дълга почивка от останалите, но все пак ще почне тренировки под ръководството на Карло Анчелоти и дори ще е на разположение за контролата срещу Манчестър Юнайтед след 5 дни.

Заедно с него тренировки ще подновят и френските национали Карим Бензема и Рафаел Варан.

Очаква се нападателят да преподпише своя договор официално в близките дни и да се обвърже с клуба до 2019 година, докато защитникът държи да разговаря с Карло Анчелоти, тъй като не желае отново да изпадне в ролята на резерва на Пепе и Серхио Рамос.

На 5-и август ще се завърнат и последните национали на отбора. Сами Кедира и новото попълнение Тони Кроос, които станаха световни шампиони, ще се присъединят само седмица преди мача за Суперкупата на Европа срещу Севиля.

На 5-и трябва да се присъедини и Анхел Ди Мария, но той почти сигурно ще подпише договор с ПСЖ до тогава. Очаква се френският тим да плати 80 милиона евро за аржентинския национал.