Вуцов се радва на равенството с Берое

снимка: botevplovdiv.bg

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов изрази задоволството си заради равенството на "канарчетата" 1:1 при гостуването срещу Берое. Премията от двубоя ще бъде дарена във фонда на запалянковците за следващото гостуване на пловдивчани.

"Добър двубой, с много битка. Не изобилстваха головите положения, но се получи мъжки двубой с борба за всяка педя терен. Бяхме подготвени за тежък мач, имаше много негативни неща около отбора.

Смятахме, че ще победим в реванша за Лига Европа, но не успяхме, изиграхме лош мач. Знаете, че когато има сътресения около отбора, това неминуемо се отразява на играчите", заяви Вуцов. Той говори и за отпадането на Ботев от Лига Европа от втородивизионния австрийски Санкт Пьолтен.

"Имаме добри и опитни футболисти, които подадоха ръка на малките. Може да съм всякакъв, но имам виждания за играта и сме далеч от това, което искам да виждам. Днес видяхте един Ботев, преобразен за 3 дена, който на всяка цена не искаше да загуби.

Не крия, че едната точка ни задоволява, въпреки че не дойдохме за равен. Свалям шапка за усилията и желанието на момчетата. Доволен съм, че връзката собственик-клуб е на лице. През седмицата имаше едно благодарствено писмо към феновете и съжаляваме, че не победихме в Санкт Пьолтен. Всички стоим зад собственика на клуба.

Идването от Пловдив към Стара Загора ме развълнува, имаше толкова много усмихнати хора, отиващи на мача с желание и амбиция. След срещата в съблекалнята спонтанно решихме цялата премия, която ще получи отборът за точката в Стара Загора, да бъде дарена във фонда на феновете за следващото ни гостуване", каза още специалистът, цитиран от БТА.

Вуцов внесе яснота около някои важни въпроса за състава на Ботев. "Гамаков си счупи носа на тренировката и се надявам до ден-два да започне да тренира. Иршак и Стаховяк са наказани, а Куртян заяви, че няма да продължи кариерата си в Ботев", добави Велислав Вуцов.