Ливърпул и Реал Мадрид почват разговори за Иско днес

снимка: realmadrid.com

Ливърпул продължава с мащабната си лятна селекция, след като отборът продаде Луис Суарес и събира състав, с който да продължи да се бори за титлата в Премиършип, която беше загубена през миналия сезон в последните кръгове.

Една от следващите трансферни цели на Брендън Роджърс е асът на Реал Мадрид Иско, който по всяка вероятност няма да играе на "Сантяго Бернабеу" през следващия сезон, заради сериозната конкуренция в тима с идването на Хамес Родригес и Тони Кроос.

Източници на Острова свидетелстват, че представители на двата тима ще се срещнат днес, за да обсъдят възможността бившият играч на Малага да заиграе на "Анфийлд" от следващата кампания.

Засега е ясно, че Флорентино Перес не желае да се разделя с испанския плеймейкър, който почна силно сезона в отсъствието на Гарет Бейл и след продажбата на Месут Йозил, но така и не се наложи трайно в стартовия състав на Карло Анчелоти.

Президентът на "кралския клуб" ще се опита да уреди Иско под наем в Ливърпул или, по подобие на трансфера на Алваро Мората, да запази опция за откупуване след няколко сезона.

Ако ръководството на Ливърпул не се съгласи, то Реал Мадрид ще иска над 35 милиона евро за Иско, което може и да провали трансфера.