В Санкт Пьолтен съжалиха, че не са разгромили Ботев

снимка: БТА

Помощник-треньорът на Велислав Вуцов - Николай Киров, прие спокойно загубата на Ботев (Пловдив) от Санк Пьолтен с 2:0, която изхвърли "канарчетата от Лига Европа още във втория предварителен кръг.

Това беше първа загуба за тима във второто поредно участие на отбора в този турнир, след като през миналата година пловдивчани отпаднаха без да бъдат победени нито един път.

Не успяхме да се противопоставим на агресивната игра на домакините. Трудно спирахме техните атаки, а в същото време имахме проблеми и с изграждането на нашите. Общо-взето заслужена победа на австрийския отбор", беше краткият коментар на Николай Киров, който водеше отбора вместо получилия червен картон Велислав Вуцов.

В австрийския лагер логично настроението беше много високо, като треньорът Херберг Гагер и звездата Даниел Сеговия бяха доста разговорливи след срещата.

"Настроението след такъв мач е фантастично. Отборът заслужи преминаването си по-напред в европейските турнири с отлична игра. Можехме да бием 5:0 или 6:0, докато отборът на Пловдив за цял мач не създаде нито едно. Това означава, че сме играли много силно и в защита", коментира треньорът.

"Аз съм повече от щастлив. За мене това е един сън и не мисля, че това е всичко, което можем да дадем в Европа. Атмосферата беше невероятна и нашата игра благодарност за лоялните ни фенове. Мачът с ПСВ Айндховен е сбъдната мечта. Но наистина видяхте какъв е нашият колектив и не се страхуваме от холандците", допълни Сеговия.