Лука Модрич приветства новите и конкуренцията в Реал Мадрид

снимка: БТА/AP

Покупките на Тони Кроос и Хамес Родригес поставиха под съмнение оставането на някои от футболистите на Реал Мадрид в отбора заради изключителната конкуренция, която ще се получи в тима и особено в халфовата линия на Карло Анчелоти.

Лука Модрич обаче показа колективен дух и приветства новите попълнения, заявявайки че те ще паснат отлично на европейски клубен шампион.

"Гледах Хамес Родригес и Тони Кроос по време на Световното първенство и, за мен, това бяха двама от най-добрите играчи", коментира хърватинът пред "Марка".

"Те са невероятни футболисти и само могат да подобрят нашия отбор. Реал Мадрид показа амбиция, привличайки тези двама отлични футболисти.

Това са страхотни новини за всички в отбора, защото винаги искаш да играеш с най-добрите на света. Също така това е добре за феновете, които искат да гледат най-добрите играчи с екипа на любимия отбор", сподели още Модрич, който заяви, че Реал Мадрид няма да се отпусне, въпреки че отборът спечели "Десетата".

"Всяко състезание и всеки трофей са важни за Реал Мадрид. Ще е невероятно да спечелим всички 6 купи, независимо че ще бъде много, много трудно. Ще срещнем много мотивирани и силни отбори по пътя си.

Напрежението върху нас ще е такова, каквото винаги е било. Няма никаква промяна в нашата амбиция, след като спечелихме "Десетата". Това обаче си остава голям триумф за нас. Напрежението след спечелването на титлата в Европа е по-малко и смятам, че сега е времето на Реал Мадрид", допълни Модрич.