Йоахим Льов остава начело на Германия

снимка: БТА/AP

Треньорът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов обяви пред сайта на футболната федерация на страната, че остава начело на тима поне до Европейското първенство през 2016 година.

След края на Световното първенство в Бразилия се появиха множество спекулации относно бъдещето на селекционера, но той заяви, че никога не е имал съмнения относно бъдещето си.

„Не съм се замислял дори за секунда дали ще остана, просто исках първо да анализираме представянето си на турнира – както правим всеки път. Не удължих напразно договора си с немската федерация до 2016 година. Само ми трябваха няколко дни, за да осмисля всичко, да овладея емоциите след победата,“ разкри Льов.

Той също говори за изненадващото отказване на капитана Филип Лам от националния отбор веднага след спечелването на Световното първенство.

„Филип ми каза за решението си едва на сутринта след финала. Неговото отказване е огромна загуба за нас – и от спортна, и от чисто човешка гледна точка. Не бих могъл да си пожелая по-добър капитан от него.

Но все пак разбирам и приемам неговото решение. Филип се труди цели десет години за този успех, можем само да му благодарим за това.“

Селекционерът на германския национален отбор коментира и загубата на своя помощник Ханзи Флик, който ще бъде вече спортен директор на футболната федерация на страната.

„Световното първенство в Бразилия не е краят за Ханзи. Като спортен директор на футболната федерация той пак ще бъде важен за националния отбор. Винаги съм наблягал на факта, че нашата съвместна работа е изключителна. Същото важи и за другите членове на екипа ми – Оливер Бирхоф и Андреас Кьопке.

Не съм избрал все още наследник на Ханзи, има време. Можете да бъдете сигурни, че ще намерим добри решения на всички въпроси.“