Барселона най-после договори Матийо

снимка: fcbarcelona.com

Бранителят на Валенсия Жереми Матийо преминава в редиците на Барселона. Новината съобщи тимът от Каталуния на своя официален сайт.

Според предоставената информация Матийо ще подпише контракт с Барса за четири сезона, като в договора му ще бъде включена опция за продължаването му с още една година.

Валенсия ще получи 20 милиона евро за правата на своя футболист, а клаузата за откупуване в контракта му ще бъде на стойност 50 милиона евро.

Жереми Матийо бе един от най-качествените бранители в Примера Дивисион през миналия сезон, като плюс в играта му е, че може да бъде използван на няколко позиции. Висок е 192 сантиметра, но въпреки ръста си, борави добре с топка в крака. Играта с глава също е сред основните му качества.

Матийо имаше желание да напусне Валенсия, но трансферът му в Барселона се бавеше, тъй като двата клуба имаха известни спорове около точната сума по него и начинът, по който тя да бъде платена. В крайна сметка различията бяха изгладени и французинът няма а пътува с прилепите за Перу, където прилепите ще бъдат на туре, а се отправя към новия си клуб.