Пеп Гуардиола призова Германия да прегърне идеите му

снимка: БТА/AP

През миналата година Хосеп Гуардиола направи дубъл в Германия, печелейки титлата с чудовищна разлика през Борусия (Дортмунд), а освен това победи големия си съперник в турнира за Купата на Германия.

В Шампионска лига Байерн Мюнхен стигна до полуфиналите, където обаче отнесе чудовищно 0:5 в двата мача срещу Реал Мадрид, а специалистът, спечелил всичко възможно с Барселона (по два пъти), беше засипан от критики.

Преди началото на втората си година начело на баварците Гуардиола призова да му бъде оставено време, за да покаже, че идеите му имат място в немския футбол.

"Дойдох тук, за да свърша възможно най-добрата работа, както направих и в Барселона", сподели на пресконференция треньорът.

"Дойдох в страна, която е много различна от мястото, в което аз израснах, както и в държава, която вижда футбола по различен начин. Опитвам се да се адаптирам, но също се опитвам да помогна на хората тук да се адаптират към моя начин на работа.

Разбира се, това е дълъг процес и не може да завърши само с една година. Едно обаче е сигурно и не е тайна - ако не спечеля повече трофеи през тази година, през следващия сезон ще има нов треньор.

Спечелихме Бундеслигата с рекордна разлика, спечелихме Купата и направихме страхотен сезон. Беше жалко, че загубихме от Реал Мадрид, но по-тежък беше начинът, по който го направихме. Все пак, загубите са част от футбола", коментира Гуардиола.