Вили Вуцов: Не ни е страх, няма да ни колят

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) замина за Австрия, където ще изиграе мача-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу тима на Санкт Пьолтен.

Първият двубой на стадион „Лазур“ в Бургас завърши при резултат 2:1 в полза на пловдивчани, което ги прави фаворит до известна степен за класиране напред.

Sporta.bg припомня, че при краен успех „канарчетата“ ще играят с ПСВ Айндховен в следващата фаза.

На летище „София“ старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов в типичния си колоритен стил призна, че тимът отива за победа, но притеснение няма.

"Не ни е страх, не отиваме да ни колят. Очакваме труден двубой. Ако издържим физически, съм убеден, че няма да имаме проблеми с резултата. Притеснява ме, че бягаме по-бавно", заяви Вуцов.

"Гледахме 3-4 записа. Очакваме да играят различно от това, което видяхме в първия мач. В домакинските си двубои са по-агресивни в предни позиции. Ако издържим на пресата и вкараме ранен гол ще си направим и живота, и мача по-лесни", добави специалистът.

"Финансови проблеми няма! Не се е усетило. Но проблемът е несигурността и бъдещето на отбора. Не бих казал нищо отвътре. Но тази обстановка мотивира, както мен, така и играчите. Не знам дали Цветан Василев ще е на трибуните. Дай Боже да дойде и да го зарадваме", добави треньорът, който е наказан и няма да води тима си от резервната скамейка.

"Вандер и Хамза не са картотекирани, защото не можем да картотекираме между двата мача. Куртеан не е готов на 100%, но, ако в някой момент се наложи да го използвам, ще го използвам", заключи Вуцов.

Ето и групата на Ботев (Пловдив) за мача със Санкт Пьолтен:

Адам Стаховяк, Михаил Иванов, Филип Филипов, Йордан Христов, Лазар Марин, Владимир Айтов, Радослав Терзиев, Серджан Лукин, Росен Колев, Милен Гамаков, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Божидар Васев, Алесандру Куртеан, Серкан Юсеин, Иван Цветков, Цветелин Чунчуков, Боримир Карамфилов