Над 40 000 посрещнаха Хамес на "Бернабеу"

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Европейският шампион Реал Мадрид представи официално перлата в лятната си селекция Хамес Родригес, който бе привлечен на "Сантяго Бернабеу" за впечатляващите 80 милиона евро от френския Монако.

Трансферът на колумбийския национал бе завършен по-рано днес, а часове по-късно голмайсторът на Световно първенство 2014 бе представен пред повече от 40 хиляди фена в испанската столица.

Договорът на Хамес с "лос меренгес" е за срок от шест години, като 23-годишният техничар ще носи фланелката с №10 на гърба. За последно тя бе в притежаниe на германския национал Месут Йозил, преди последният да бъде продаден на Арсенал.

"Това е сбъдната мечта за мен. Надявам се, че ще ви донеса много радост и ще спечеля много титли с Реал. Хала Мадрид!", обърна се колумбиецът към феновете на "кралския клуб", които бяха дошли да го посрещнат на "Сантяго Бернабеу".

4103918

Президентът Флорентино Перес също приветства привличането на колумбийската суперзвезда.

"Днес приветстваме човек, който ще съблазни феновете. Неговата игра и голове го направиха един от най-добрите играчи на Световното първенство, като спокойно можем да кажем, че той бе и една от големите сензации на турнира. Добре дошъл, Хамес Родригес", обърна се Перес към поредната си перла.