Левски надви още един новак и представи отбора

галерия:

снимка: Булфото

Левски спечели с 2:1 срещу новака в А група Хасково шестата си контрола от предсезонната подготовка в официалното представяне на състава на стадион „Георги Аспарухов“ преди началото на първенството 2014/2015.

Това е трета победа за възпитаниците на Хосе Мурсия в приятелските срещи, като преди три дни те сразиха друг нов член на елита – Марек – с 3:0 в последната си проверка на лагера в Правец.

Освен двата успеха над новаците, „сините“ записаха поражение от Берое с 0:3, както и две равенства 1:1 с Монтана и Локомотив (София), а в първия си двубой надвиха с 5:0 юношите на тима.

Левски изигра силни начални 25 минути срещу Хасково, както бе в проверката срещу Марек, като успя да поведе с 2:0 още с първите си удари към вратата на противника. В 10-ата Веселин Минев изведе отлично зад защитата новото попълнение Мигел Секейрос и испанецът с левия крак простреля вратаря за 1:0.

5 по-късно Стефан Велев центрира на близката греда и Валери Божинов се извиси, за да засече с глава за 2:1. Заключителният четвърт час на първото полувреме премина при накъсана игра, главно заради изключително грубите нарушения на футболистите на Хасково.

През второто полувреме темпото бе значително по-бавно, като бившият голмайстор на „сините“ Емил Ангелов се възползва от забавените реакции на Пламен Димов в 50-ата минута и с глава намали изоставането на гостите – 2:1.

Най-интересното положение пред вратата на Хасково бе създадено отново след изпълнение на корнер в 61-ата минута, когато топката стигна до Стефан Велев и той с воле нацели горната греда.