Какво ще си напазарува Ливърпул с парите от Суарес?

снимка: БТА/AP

Ливърпул осъществи дългоочаквания гръмки трансфер на скандалния си голмайстор Луис Суарес в Барселона за внушителните 75 милиона паунда, които го правят третият най-скъп футболист в историята след Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

Логично феновете на мърсисайдци се питат кой ще бъде заместникът на уругваеца, който с 31-те си гола през изминалия сезон си заслужи Златната обувка, макар да я сподели с Роналдо.

Ливърпул ще се бори на повече фронтове този сезон, предвид завръщането си в групите на Шампионската лига след 5-годишно отсъствие. Съответно нуждата на мениджъра Брендън Роджърс от нови попълнения ще се засили, особено след раздялата със Суарес.

Ето кои петима футболисти ще бъдат привлечени с парите от уругваеца, според британските медии:

Дивок Ориги

19-годишният белгийски национал се представи повече от прилично на Световното първенство 2014 и с единствения си гол донесе важната победа на „червените дяволи“ срещу Русия в груповата фаза. Според медиите на Острова той ще струва 11 милиона паунда, които ще бъдат изплатени на Лил.

Лазар Маркович

20-годишният сърбин се вписва идеално в проекта на Роджърс да залага на млади и талантливи състезатели, като Маркович изигра ключова роля в изключително силния сезон на Бенфика. Трансферната му сума изглежда прекалено висока – 25 милиона, но „червените“ я плащат без да се замислят, защото са убедени в качествата на сърбина.

Бен Дейвис

Хосе Енрике беше титуляр на лявото крило миналия сезон, затова сега Роджърс му търси алтернатива, ако не заместител, в лицето на младия уелски национал от Суонси Бен Дейвис. Тотнъм също опитва да привлече крайния бранител и мърсисайдци ще трябва да се борят с „шпорите“ за подписа му. Цената е 10 милиона паунда.

Вилфред Бони

25-годишният национал на Кот д'Ивоар Вилфред Бони изглежда най-удачния същински заместник на Суарес, като няма да излезе толкова скъпо на „червените“ от „Анфийлд“ - 20 милиона паунда. Тотнъм също проявява интерес към него, но с Ливърпул той ще може да дебютира в Шампионската лига, което е достатъчно примамлива възможност.

Деян Ловрен

Хърватският бранител на Саутхямптън спечели печална слава на Мондиал 2014, защото след съприкосновение с него бразилският нападател Фред симулира за дузпата в мача на откриването, спечелен от „селесао“ с 3:1. Ловрен е ядосан на ръководството на „светците“, задето са го държали в неведение за интереса на Ливърпул и с удоволствие ще си тръгне в посока „Анфийлд“, като цената му е 18 милиона паунда.