Нико Ковач: Ако това е дузпа - по-добре да играем баскетбол

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач беше бесен след загубата на своя отбор с 3:1 от домакина Бразилия в мача на откриването на Мондиал 2014.

Ковач обвини главния съдия Юичи Нишимура, че е толерирал бразилците, като им е помогнал в няколко ситуации, а върхът е бил при отсъдената за домакините дузпа.

Преди това “шахматистите” поведоха след автогол на Марсело в 11’, но впоследствие Бразилия стигна до пълен обра, а най-спорният момент бе в 71-ата минута, когато Фред падна в наказателното поле след съприкосновение с Деян Ловрен и главният съдия свири дузпа, реализирана от Неймар, с което “Селесао” обърна резултата за 2:1.

Според Нико Ковач японският рефер е опорочил мача и целият свят е видял това.

“Ако това беше дузпа, то тогава трябва да играем баскетбол, а не футбол”, изригна хърватският специалист след мача.

“Ако това продължи така, то ще има още поне 100 такива дузпи. Мисля, че 2.5 милиарда пред телевизионните екрани видяха, че това не беше дузпа.

Решението на съдията беше абсурдно и ако продължаваме по този начин скоро ще имаме цирк. Аз не виня Фред въобще. Виновен е главният съдия”, продължи да напада рефера Юичи Нишимура треньорът на Хърватия.

“Съдията имаше различен критерий за нас и за Бразилия. Такова съдийство е срам за световното първенство! Гордея се с играчите си, защото т дадоха всичко от себе си”, завърши Нико Ковач.