Станков: Жалко, всеки може да изпусне дузпа

снимка: lokomotivpd.com

Очаквано наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков изрази съжалението си от начина, по който „смърфовете“ отпадната от турнира за Купата на България, въпреки че тотално надиграха Лудогорец и спечелиха реванша с 1:0.

Мартин Камбуров откри резултата с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар в 59-ата минута, но в 85-ата пропусна дузпа и лиши домакините от шанса да вкарат сблъсъка в продължения.

Жалкое. Поздравявам отбора, показахме, че сме отбор с характер и съвсем малко не ни достигна. Имахме едно отлично положение – дузпа – ако Мартин я беше вкарал... Случва се, всеки може да пропусне. Видяхте, че разликата между нас и Лудогорец не е голяма, мисля, че тотално ги надиграхме.

Не искам да се отклонявам, но имаше толкова много ситуации, в които бяхме ощетени – не е необходимо да се помага по такъв начин на отбор като Лудогорец. Нека цяла България да види ситуациите, да види дали имаше дузпа срещу Камбуров първото полувреме. Аз няма да говоря, защото ще излезе, че съм пристрастен.

През първото полувреме можехме да отбележим гол, имахме много ситуации. Генерално в двата мача по нищо не отстъпвахме и не заслужавахме да напуснем турнира за Купата.

Засега съм треньор на Локомотив, рано е да се говори дали ще напусна. Когато има нещо нов, ще ви го кажа, но засега ще си изпълня договора“, каза многозначително Станков.