Първите думи на освободения Дейвид Мойс

снимка: БТА/AP

Дейвид Мойс благодари на сър Алекс Фъргюсън за възможността, която легендата на Манчестър Юнайтед предложи на сънародника си.

В първата си изява пред медиите, след официалното решение на собствениците на Юнайтед за уволняването на Мойс, шотландеца пожела на клуба много успехи за в бъдеще.

Решението за отстраняването му бе доста констатирано последните седмици, но чашата преля, след като „червените“ не взеха нито една точка срещу Евертън при поражението с 2:0 и изгубиха и теоритичните си шансове за топ 4.

„Първо искам да благодаря на сър Алекс за възможността да ръководя най-големия отбор в Англия. За мен бе изключителна чест и винаги ще бъда горд с това, че се докоснах го клуба. Той повярва в мен и моите качества, което винаги ще остане специален момент за мен.“ , каза шотландеца.

„Трудно е да поемеш отбора свикнал да побеждава постоянно. Феновете очакват успехите да няма край и броя на трофеите да се увеличава всеки сезон. Сър Алекс Фъргюсън успя да спечели 38 купи за 26 години, което го прави най-успешния треньор, ако не в света, то поне в Манчестър. Треньорската позиция в Юнайтед винаги ще бъда трудно предизвикателство“ , добави още Мойс с леко разочарование.

„Сезонът беше изключително труден за мен, но през цялото време не спирах да работя усърдно. Искам да отправи огромен апел към останалите от треньорския състав. Лоялността им към клуба беше феноменална.“, завърши Дейвид Мойс.

Временен мениджър на „червените дяволи“ е Райън Гигс, който ще посрещне уикенда отбора на Норич, а бъдещето на Мойс все още е неясно.