Арсенал гледа уверено към Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Арсенал направи важна крачка към оставането в топ 4 през настоящия сезон, след като "артилеристите" стигнаха до 3:0 като гост на Хъл Сити в мач от 35-ия кръг на Премиършип.

За днешния двубой в игра се завърна Месут Йозил, а нападението на тима изглеждаше далеч по-добре с него на терена. Иначе, два гол бяха отбелязани през първото полувреме от Рамзи (31) и Подолски (71).

Крайното 3:0 беше оформено отново от Подолски, който вкара в 54', а въпреки че Хъл игра добре, "топчиите" можеха да спечелят и с по-голяма разлика.

Това оставя Арсенал на 4-о място с актив от 70 точки и има 4 повече от прекия си конкурент за мястото в топ 4 Евертън, който днес играе срещу Манчестър Юнайтед.

Хъл Сити пък е на 6 точки от зоната на изпадащите и в същото време трябва да си извади поуки от срещата, ако отборът иска да е конкуренто-способен срещу Арсенал в предстоящия финал за ФА къп.

През първтото полуврме домакините имаха превес и бяха по-добрият отбор, но още с първата си по-сериозна атака гостите успяха да поведат. Йозил пое отдясно и пусна хитър пас за Касорла, който веднага изведе Рамзи сам срещу вратаря - 1:0 за лондончани.

Отговорът на "тигрите" не закъсня и Йелавич имаше няколко добри шанса да изравни, но пропусна. Ливърмор пък нацели гредата зад Счесни минути преди края на полувремето. Арсенал обаче отново удари и поведе решаващо в двубоя.

В 44' Жиру намери отлично Рамзи, който задържа топката и намери отлично Подолски. Немският стрелец нямаше проблем с отбелязването на гол - 2:0.

През второто полувреме "артилеристите" играха с голямо настроение, но падна само един гол. В 53' след бърза атака Жиру се озова отляво в наказателното поле. Той комбинира отлично с Рамзи, който стреля, но вратарят успя да се намеси. Защитниците пред него обаче не покриха Подолски, който с премерен удар в долния ляв ъгъл вкара за 3:0.

До края на срещата Жиру се отчете с два големи пропуска, като при единия случай нацели и гредата. Окслейд Чембърлейн и Рамзи също нямаха сполука при своите опити, но въпреки това Арсенал спечели комфортно с 3:0.