Ювентус с поредна крачка към титлата

галерия:

снимка: БТА/AP

Ювентус постигна трета поредна победа, след като надигра с 1:0 Болоня на своя "Ювентус Стейдиъм" в двубой от 34-ия кръг на Серия А.

Успехът е поредна крачка на "Старата госпожа" към трето поредно Скудето, а единственото попадение за него отбеляза Пол Погба в 64-а минута.

Юве бе по-класният тим през целия двубой, а пред Буфон почти нямаше положения в полза на тима на Болоня, но в края на мача се наложи да потрепери за успеха.

В крайна сметка "бианконерите" събраха актив от 90 точки и имат 11 повече от втория Рома, който по-късно тази вечер приема Фиорнетина. До края на шампионата в Серия А остават само 4 кръга.

Болоня пък продължава борбата си за оцеляване. Тимът е 17-и с актив от 28 точки, колкото има и Сасуоло на 18-ото място. То ще изпрати заемащият го в Серия Б.

За Ювентус в игра се завърна Андреа Бардзали, който бе извън терените около месец. В защита компания му правеха Джорджо Киелини и Анджело Огбона, докато Леонардо Бонучи бе наказан. Артуро Видал и Карлос Тевес пък бяха оставени на резервната сламейка, където бе оставен и Пабло Освалдо, а с наказание бе и Щефан Лихщайнер. В предни позиции стартираха Себастиан Джовинко и Фернандо Йоренте.

За гостите от Болоня с контузии бяха Панайотис Коне, Рене Хрин, Хосе Креспо и Франческо дела Рока. Така атаката на тима поведе Джонатан Кристалдо.

4080953

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на домакините, които обаче така и не успяха да намерят път към вратата на противника. Първото сериозно положение пред "бианконерите" се откри още в 5-а минута, когато Фернандо Йоренте задържа пред наказателното поле и подаде на дясно към Пол Погба, който имаше пространство пред себе си, но не успя да отправи хубав удар.

Французинът бе много близо до гол в 11-а минута, но ударът му с глава след центриране на Андреа Пирло мина над вратата. Секунди по-късно Антонсон изпусна Джовинко и му позволи да засече центриране на Маурисио Исла, но и той не успя да я насочи към вратата.

4080952

Домакините имаха още няколко възможности през първите 45 минути, които бяха пропилени от Маркизио и отново Джовинко, а Пирло на два пъти пробва и мерника си от пряк свободен удар.

Единственото по-сериозно положение пред гостите бе в 42-а минута, когато Кристалдо стреля от близо 30 метра, а Джанлуиджи Буфон само изгледа топката, която профуча покрай вратата му.

През втората част натискът на Юве стана още по-осезаем, а гостите въобще не поглеждаха към наказателното поле пред Буфон. Играчите на Антонио Конте обаче не успяваха и не успяваха да намерят как да пробият защитата на Болоня.

4080954

Най-после това се случи в 64-а минута, когато Погба вкара доста красив гол. Той получи топката пред дъгата на наказателното поле на противника, спря си я и отправи топовен изстрел по земя. Джанлука Курчи успя да докосне топката, но не и да я избие от рамките на вратата и резултата бе открит.

Две минути по-късно Маурисио Исла пропусна страхотен шанс да удвои, след като демонстрира страхотно владеене на топката в наказателното поле, но ударът му от десетина метра бе отразен от Курчи.

Юве имаше още шансове за гол най-вече чрез Погба и Маркизио, но такъв не падна, а в последните минути на двубоя и тимът на Болоня се сети, че може да атакува. В продължението на мача напрежението пред Буфон се засили, но защитата на "Старата госпожа"  удържа и се доближи до трето поредно Скудето.